Sokan az étkezésen sem tudnak már spórolni

Az infláció a mélyponton, a reálbérek és a nyugdíjak növekedőben, hát akkor miért nem folytatódik a kiskereskedelem bővülése?

Kezdjük azzal, hogy az élelmiszerárak júniusban közel 4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. És borítékolható, hogy ez a tendencia folytatódik, hiszen hetek óta nem esett, sőt, kilátás sincs esőre. A hosszan tartó aszály következményeit a zöldség-gyümölcs kereskedőknél azonnal tapasztalhatjuk. Ugyanez a helyzet az élelmiszer-feldolgozóknál is.

A szegényebb rétegek, az eladósodottak pedig megérzik a 3-4 százalékos drágulást is, ha élelmiszert vesznek. Így aztán nem csoda, ha ezek az emberek lemondanak az iparcikkekről, bár a régi mondás szerint legkönnyebben a hasán spórol az ember. Viszont vannak, akik már a hasukon sem tudnak spórolni. Például azok, akik súlyos rezsitartozást görgetnek maguk előtt.

A napokban a GfK kiadott egy vizsgálatot, amely megállapítja: alacsony a megtakarításokkal rendelkezők aránya. Az is közismert, egyre kevesebb gyerek születik. A megtakarításokhoz több pénz kellene a családoknak. A gyerekvállaláshoz is. De ha holnaptól több lenne az elkölthető jövedelem, egyvalami még mindig hiányzik. Egy szép kép. A biztos, kiszámítható jövőről.

Forrás: vg.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal