Szakkiállítás a digitális forradalomról

Az ABB Kft. is résztvevője a Digital Society – Digital Economy – Digital Cars – Regional Digital Summit nevű konferenciának és kiállításnak, amelyet 2016. november 17-18. között rendez a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Budapesten, a Millenáris Park „D” épületében.

 

A konferencián a V4 országok magas rangú képviselői mellett Németország és Ausztria is képviselteti magát, ezen felül az esemény részt vesz Günther Oettinger, az Európai Bizottság Digitális Gazdaságért és Társadalomért felelős Biztosa.

A konferencia célja, hogy láthatóvá tegye a digitalizáció kihívásait, támogassa a különböző szinteken hozott intézkedések közötti szinergiát, hozzájáruljon az Európai Digitális Agenda végrehajtásához és az európai gazdaság versenyképességéhez, felhívja a figyelmét a fiatalabb generációknak, valamint találkozási pontként szolgáljon a politikai döntéshozók és az ipar vezető képviselői számára. Az EU jövőjéről folyó gondolkodáshoz is hozzájárulhat pozitív példaként.

Európai vonatkozásban a digitális átalakulás a következő fontos területeken vezetett forradalmi változásokhoz viszonylag rövid időn belül: intelligens közlekedési rendszerek, elektromobilitás, illetve az összekapcsolt és autonóm járművek.

Az autóipar nagyon nagy hatással van az európai gazdaság alakulására. Európa az összekapcsolt és autonóm járműveket tekintve jelenleg jó helyzetben van a globális versenytársaihoz képest, ugyanakkor e pozíciója megtartása és megerősítése érdekében nagyszabású – főként az autóipar és a távközlési szektor együttműködésén alapuló – beruházásokra van szükség az infrastruktúra, valamint a termékek és szolgáltatások terén.

Az autóiparban az analógról a digitalizált, összekapcsolt világra való átállási folyamat felgyorsítása érdekében hatalmas változásokra van szükség. A más ágazatokkal – különösen a távközlési és az informatikai (IT) ágazattal – való szoros együttműködés alapvető fontosságú.

 

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal