Személyi hitel – feledékenyek vagyunk

Az elmúlt hónapokban felvett személyi kölcsönök összege átlagosan már meghaladta az egymillió forintot, és ötéves csúcsot ért el a hitelfelvételi kedv – írja a Magyar Hírlap a Magyar Cetelem Bank legfrissebb felmérésére hivatkozva.

Idén májusban összesen 10,925 milliárd forintnyi személyi kölcsönt vettek fel, a forgalom emelkedése jelentős a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján. A K&H Banknál például mintegy húsz százalékkal emelkedett az átlagos kölcsön összege, a leggyakoribb futamidő négy év.
A személyi hitelt a piaci körkép szerint leginkább lakásfelújításra, autóvásárlásra, illetve olyan kiadásokra fordítják, amelyeket régóta halogattak.

Szerző: Magyar Hírlap – MTI Eco

BankWeb kiegészítés:

Szerintem érdemes nagyon megfontolni a fogyasztási hitelek felvételét – sokan nincsenek tisztába az alapvető tényekkel sem. Ha látnák előre, hogy a banknak visszafizetett teljes összeg a felvett hitel sokszorosa, talán inkább a megtakarításaikból költenének olyan célokra, amire most hitelt vesznek fel. Sokan gyorsan elfelejtették, hogy milyen könnyű bajba kerülni egy kifeszített családi költségvetés mellett.

Egy kis adalék a témához, olvassák el a GKI piackutatásának összefoglalóját.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal