Szex: számít a méret?

Górcső alá vették a péniszt, és 15 ezer férfi részvételével megállapították az átlag méreteket.

13,12 centiméter erekció közben, és 9,16 cenit nyugalmi, azaz ernyedt állapotban az átlagos pénisz mérete brit tudósok szerint (a körméret pedig 11,66 illetve 9,31 centi). Ezeket az átlagokat 15 ezer példány megtekintése és lecentizése után állapították meg a szakemberek, és úgy vélik az adatok segíthetnek abban, hogy “a nagy többség megbizonyosodjon arról, hogy a pénisze normális méretű”.

Az igen nagy számú mintavétel után az is kiderült, hogy csupán a férfiak 2,28 százaléka van megáldva kis pénisszel, ami súlyos pszichikai problémákat okozhat: depresszióhoz, antiszociális viselkedéshez, de akár öngyilkossághoz is vezethet.

A kutatásban 17 és 91 év közötti férfiakat vizsgáltak meg nagyon közelről, méghozzá négy kontinensen: ez az átlag az európai, ázsiai, afirkai és Egyesült Államokbeli férfiakra vonatkozik. Tehát Dél-Amerika és Ausztrália kimaradt a vizsgálatból, de a kutatócsoport arra jutott, hogy a pénisz méretének semmi köze a bőrszínhez, (bár a mintavételben szereplő többség álíltólag európai és közel-keleti volt) sem a lábmérethez.

A tudósok azzal is tisztában vannak, hogy a kutatás önkéntesei nem szégyellték a péniszméretüket, egyébként nem jelentkeztek volna mintavételre, de nem tudni, hogy ez az önbizalom mekkora centiben kifejezve.
Forrás: hvg.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal