Tovább állnak a cégek Szlovákiából

Szlovákiából csak az idei első negyedévben 185 társaság helyezte át székhelyét valamelyik ismert külföldi adóparadicsomba, vagy jobb adófeltételeket kínáló államba – írja a pozsonyi Új Szó.

Ez jelentős változás, hiszen tavaly az egész év folyamán csupán 207 cég fordított hátat Szlovákiának. A Bisnode Slovensko tanácsadó társaság jelentése szerint a szlovák vállalatok külföldi adóparadicsomok iránti fokozottabb érdeklődése a Fico-kabinet adómódositásával magyarázható, ezek ugyanis egyre inkább elveszik a szlovákiai vállalkozók kedvét.

Az idei első negyedévben Ciprus iránt mjutatkozhott a legnagyobb érdeklődés, ahová 42 szlovákiai cég költözött ki. A sorban az Egyesült Államok (38 cég), Panama (36), Hollandia (25) és Luxemburg (24) következnek. Az európai országok közül a szlovák cégek leginkább Hollandiát kedvelik, ahol 1149 szlovákiai cég adózik, 797 ilyen társaságot jegyez azonban Ciprus és 378-at Luxemburg. “Ciprus büszkélkedhet az egyik legalacsonyabb társasági adóval az egész Európai Unióban,ami felülírja az összes rizikót” – véli Milan Seliak, a Bisnode Slovensko igazgatója.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal