A tőzsdei siker titka

A sikeres tőzsdei kereskedésnek egyértelműen meghatározható feltételei vannak, a titok talán nem is ezek ismeretében rejlik, hanem a betartásukban…

Több elemzést írtam már a tőzsdei és forex kereskedés hosszú távon sikeres felépítéséről. Ezeket nem szeretném most megismételni, inkább csak egy rövid sorvezetőt írnék most.

Korábbi cikkek:

A siker feltétele az alábbi sorrend következetes betartása:

  • Kezdje alapozó tőzsdetanfolyammal
  • kereskedjen demo számlán, legyen kitartó és fegyelmezett
  • nyisson éles számlát egy megbízható brókernél
  • tanulja meg a “mesterfogásokat” egy haladó tanfolyamon
  • legyen aktív résztvevője egy tőzsdeklubnak, tanuljon folyamatosan

Sokan nem tartják be a tanulás természetes szakaszait, gyorsabban szeretnének haladni – erre az igazán tehetségeseknek van is lehetőségük, de a többségnél ez a sietség csak problémák forrása lehet. Nem alakul ki a megfelelő termék és piacismeret, érzelmi hibákat követünk el (elbizakodottság, harc a piac ellen, stb.) és kiderül, hogy az alapokkal mégis baj van, jobb lett volna lassabban, de szilárd alapokon haladni a tanulás rögös útján.

Fegyelem és kitartás

A másik dolog, amit a kezdők nehezen fogadnak el, az az, hogy nincsenek csodák: senki sem születik tőzsdei tehetségnek, csak esetleg fegyelmezettebb és kitartóbb a többieknél. Igen, kitartó, mert veszteség nélkül nincs kereskedés, csak ennek elviselését a sikeres kereskedők megtanulják, megszokják. És ami a legfontosabb: tudatos kockázatkezeléssel korlátozzák a veszteség mértékét és képesek a nyereség ennél nagyobb arányú növelésére!

A kitartás pedig azért szükséges, mert a tanultak alkalmazására és egyéni továbbfejlesztésére bizony idő kell. Amit csak a “megtapasztalás” taníthat meg nekünk, ahhoz kitartás kell…..

Tőzsdeklub

A tanulásnak soha sem lesz vége. A piac változik, annak minden rezdülésére megfelelő választ kell adnunk. Milyen jó az, ha nem egyedül kell ezeket a változásokat figyelnünk, az újabb megoldásokat kitalálnunk, hanem folyamatosan tanulhatunk egymástól!

Erről szól a tőzsdeklub – nem vagyunk egyedül. Fontos segítséget adunk egymásnak érzelmi és tudás szintjén egyaránt.

 

dr.Tatár Attila

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal