Újabb NAV trükkök

Piknikező baráti társaság tagjainak adták ki magukat azok a NAV-ellenőrök, akik nemrégiben VI. és VII. kerületi éttermekből rendeltek ételt és italt a városligeti tóhoz. Egyik vendéglátó hely sem adott azonban szabályos pénztárgépi nyugtát, ezért megbírságolták őket.

Meglepő fordulatot vett néhány vendéglátós napja, amikor egy városligeti piknikre ételeket, italokat szállítottak ki – fogalmazott a NAV a szokatlan ellenőrzési akcióról szóló közleményében.

A megrendeléseket átvevő, bulizó társaság kifizette a számlát, majd az igazolványaikat felmutatva közölték, hogy a NAV-tól vannak és próbavásárlást végeztek.

A közlemény felidézte, hogy a NAV augusztus eleje óta koncentráltan ellenőrzi a főváros belső kerületeiben működő vendéglátóhelyek nyugtaadási fegyelmét. A teljesebb kép érdekében azonban nemcsak a helybeni fogyasztást, de az ételkiszállítást is vizsgálják.

Ennek az ellenőrzési sorozatnak a részeként néhány fiatal revizor – mintha csak egy laza délutáni piknikre készülnének – a VI. és a VII. kerület különböző éttermeiből étel- és italkiszállítást rendelt a városligeti tóhoz.

A megrendelések sorban meg is érkeztek, azonban egy olyan vendéglős sem akadt, aki szabályos pénztárgépi nyugtát mellékelt volna a csomaghoz, a számla végösszegét csupán a vásárlók megtévesztésére alkalmas, első ránézésre szabályos pénztárgépi nyugtának látszó pincérblokkon tüntették fel – közölte a NAV.

Az adóhatóság szerint a futárok meglepődve, de együttműködve vették tudomásul az ellenőrzést, amely ráadásul többük foglalkoztatási jogviszonyának rendezetlenségét is feltárta. “A bírságok kiszabása folyamatban van, összegük egyenként akár milliós nagyságrendű is lehet” – olvasható a közleményben.

Forrás: hvg.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal