Vezetés gombnyomással

Pedálok és kormánykerék nélkül működik, csupán egy indító- és leállító gomb lesz abban az autóban, amit a Google tervez építeni. A terveket egy szilícium-völgyi konferencián mutatta be a cég.

marketing ötlet, új vevők megszerzése.Saját maga gyártaná a motort és a karosszériát is a Google ahhoz a városi autóhoz, amelynek terveit egy Kaliforniai konferencián mutattak be.
A bemutatott tervek szerint az autóban mindössze egyetlen gomb lesz, amivel az elindulásra és a megállásra lehet utasítást adni a motornak. Kormánykerék, pedálok és már vezérlőeszközök viszont nem lesznek a járműben, amely a Google tervei szerint automata módon, számítógépes eszközök, érzékelők, kamerák segítségével juttatja el utasát a célállomásra.

A BBC munkatársai engedélyt kaptak arra, hogy megnézzék a készülő autót. A tudosítók leírásából az derül ki, hogy a jármű egyelőre inkább egy kartonból készült makettre hasonlít. Nincs rajta motorháztető, és a kerekek is a jármű széleihez vannak igazítva. Az elektromos meghajtással működő autó két személy szállítására alkalmas, a végsebessége 40 km/h.

A Google autós projektjének vezetője nemrég bejelentette, hogy a járművek már 700.000 mérföldet megtettek közutakon automata módban. A Google tervei szerint egy 200 járműből álló flotta fut ki hamarosan Detroit utcáira, hogy városi körülmények között is teszteljék az automata kocsikat. “Egy éven belül már az utakon is találkozhatunk ezekkel az autókkal” – mondta Chris Urmson, a Google járműprojektjének vezetője.

Forrás: napigazdasag.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal