Egyre feketébb a dohánypiac

A Népszabadság szerint milliárdos összegek termelődnek a keleti és a déli határon működő dohánycsempészeknél. Magyarország korábban tranzitország volt, mára azonban a csempészáru fele itt kel el – a határ menti dohánycsempészetnek és az ahhoz kötődő szervezett bűnözésnek drámai lökést adott a trafikrendszer.

A feketepiac aránya 5 százalékról jóval 10 százalék fölé nőtt, ami – erős becsléssel – 50 milliárd forint körüli forgalmat jelent. Ha Magyarországon talál vevőre egy ukrajnai, jobb minőségű cigaretta, akkor a dobozonkénti 1 eurós áruból 2-3 eurós termék lesz, de a ha Nyugatra kerül, akkor Ausztriában már 4-5, Nagy-Britanniában 6, a skandináv piacokon pedig 10-12 eurót is érhet.

Ez azt jelenti, hogy egy kamionnyi cigarettán százmilliós-milliárdos nagyságrendű haszon lehet. Míg az egyszerű csempészek viszonylag gyakran kerülnek rendőrkézre, a főnökök lebuktatása rendkívül nehéz, az akciókat finanszírozó “üzletemberek” kiléte sokszor a csempészhálózat tagjai előtt sem ismert.

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások