Befektetés

Termékválasztó

Kérjen időpontot egy befektetési konzultációra.
– Befektetői Előadások (Új)
– Akciós bankbetétek (táblázat)
– Állampapír kamatok (táblázat)
– BankWeb minta befektetési portfólió (Konkrét befektetési ajánlatok)

A legjobb befektetés


Melyik a legjobb befektetés? Egyáltalán hogyan válasszak, döntsek? Mindenkinek szüksége van segítségre, de a legjobb, ha a döntést megalapozottan hozzuk és nem engedjük ki a kezünkből.Külföldi befektetések, tőkevédelem és a magas hozam elérésének technikája.A legjobb befektetés

Befektetés: mi marad a levonások után?


Sajnos a betéti kamatok csökkennek, az infláció nő, a bankok semmilyen értelmes, új termékkel nem képesek megjelenni. Van viszont kamatadó, tranzakciós illeték és egyéb költségek. Oda jutunk, hogy nincs reálhozam… Befektetés: mi marad a levonások után?

Mennyiből lehet megélni?


Magyarországon 2012 tavaszán a háztartások 120 ezer forint összegű egy főre jutó havi jövedelmet tartottak szükségesnek az átlagos szintű megélhetéshez. Sok ez vagy kevés? És mennyi volt a tényleges jövedelmünk? Mennyi pénzből lehet megélni?

Nyugdíj cél

A legjobb nyugdíjbiztosítás
A 20%-os adókedvezmény megmozgatta az összes biztosító fantáziáját – máris olyan rohamban értékesítik az új termékeket, hogy az ember alig győzi elutasítani az ügynököket. Melyik nyugdíjbiztosítást válasszam?
– Nyugdíj adatok: tovább öregszünk
– Van adókedvezmény a nyugdíjbiztosításokra
– Nyugdíjról azoknak, akik értik, de nem hiszik
– Ez vár ránk idős korunkra!!!
– Aranyszámla Megtakarítási program
– További nyugdíj témájú írások, elemzések

Archívum

– Az állampapírral nehéz versenyezni
– Fizikai arany forgalmazás szigorítása
– Mit kell tudni a befektetési alapok hozamáról?
– Mennyi fizikai aranyat veszünk egy évben?
– Hogyan válasszunk brókert?

Befektető védelem

– Országos Betétbiztosítási Alap (OBA)
– Befektető-Védelmi Alap (BEVA)
– MNB Felügyelet
– Panasz a bankra, hogyan csináljam?

Hova tűnt a bizalom?

A régi szép időkben (mindenki maga döntse el, hogy hány évet kell visszamennünk) voltak “intézmények” és szakmák, amikben fenntartás nélkül meg lehetett bízni. Ma azt látom, hogy minden málik szét, senkiben és semmiben sem lehet megbízni, mert a saját bőrén volt kénytelen mindenki megtanulni, hogy nem. Hova tűnt a bizalom?

Befektetési hírek

– Spóroljunk a banki költségeken
-Miért jó befektetés a magyar ingatlan?
– Befektetési alapok: a dollár volt a nyerő
– Megállt a világgazdaság növekedése

A tőzsdei siker titka

– Érzelmek a tőzsdén
Tőzsde: kell a tapasztalat
Tőzsde: speciális tudást igényel

Megy ki a pénz az országból

A Blochamps Capital tanulmánya szerint évi 250-300 milliárd forintra tehető a magyar privát vagyon kiáramlása, az elmúlt 15-20 évben pedig több mint 2500 milliárd forint távozott az országból.Megy ki a pénz az országból

Megy a pénz a betétekből – de jó helyre?

Folyamatosan csökken a bankbetétben lévő lakossági megtakarítások volumene,kedvenc a befektetési alap és az állampapír.Hova megy a pénz a bankbetétekből?

Az OECD a nyugdíj helyzetről

A legtöbb OECD tagországban reformintézkedéseket hoznak azért, hogy a nyugdíjrendszerek jobban alkalmazkodjanak az elöregedő lakossághoz.EU nyugdíj gondok

Miért marad le a hazai tőzsde?

Az OTP Bank részvényének árfolyama 32-szer magasabb, mint közel 20 évvel ezelőtti tőzsdei bevezetésekor, ezzel szemben a Magyar Telekom és a Rába papírjai még a felét sem érik induláskori értéküknek.Miért marad le a hazai tőzsde?

A GDP 1,8%-át utaltuk haza

Tavaly októberig 2403 millió dollár érkezett a külföldön dolgozó magyarok hazautalásai révén az itthon maradt családokhoz, ami a GDP 1,8 százaléka, Lengyelországban ez az arány 1,4, Romániában és Szlovákiában 2,1, míg Csehországban 1,0 százalék… A GDP 1,8%-át utaltuk haza
Német ingatlan befektetés, magas hozam és biztonság. Befektetési tanácsadás.

Érdemes lakásba fektetni

A pénzpiaci termékek mellett egyre inkább érdemes odafigyelni a közvetlen lakás befektetési lehetőségekre. Jövőre negatív reálkamat várható, a biztonságos termékek hozama 2-3%-ra csökken és nagyon nehéz jó befektetést találni. Vegyünk egy lakást és adjuk ki!Érdemes lakásba fektetni

Legújabb videónk

 

2 thoughts on “Befektetés

 1. Cicuka

  Új, Londonban bejegyzett cég kezdte meg aranyba csalogatni a magyarok pénzét. Látszólag semmi magyar kontroll nincs fölötte, de törvényes felügyelete sincs, annyit tudok, hogy nem tartozik az MNB-hez, NEHITI száma nincs, de mint külföldi cégnek, lehet, hogy nem is kell.
  Arany vásárlás részletre, de nem lehet tudni, van-e egyáltalán aranykészlete, amit részletre elad, vagy a befizetett részletekből valóban aranyat fog-e vásárolni. Sem OBA, se viszontbiztosítási rendszer nem védi a vagyont. Kérdezni nem lehet, mert akkor kirekesztenek a rendszerből, minden indokolás nélkül, mert azt mondják, fő a bizalom. A jutalékrendszere erősen piramisjáték, illetve pilótajáték szagú. Valóban nem lehet megelőzni, hogy megint lenyúlja valaki a jóhiszemű emberek pénzét?

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Cicuka,

   Elméletileg a Felügyelethez (MNB) lehet ilyen bejelentéssel fordulni, de sajnos eléggé késve reagálnak, nem igazán sikerült a múltban megakadályozniuk az érintettek veszteségét….
   Én azt tudom mindenkinek javasolni, hogy józan ésszel gondolkozzon, ragadjon meg minden lehetőséget a tanulásra – erre nálam a Befektetési Iskola remek alkalom. Itt megismerheti a pénzpiacok valós működését, azt, hogy egy csaló ajánlatot hogyan kell kiszűrni.
   Fel kell készülnünk, tanulnunk kell és akkor nem tudnak becsapni. Sajnos egy biztosító is tud olyan ajánlatot adni, ami több, mint előnytelen az ügyfélnek és ezek ellenőrzött, felügyelt nagy szervezetek….

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal