A legjobb nyugdíjbiztosítás

A 20%-os adókedvezmény megmozgatta az összes biztosító fantáziáját – máris olyan rohamban értékesítik az új termékeket, hogy az ember alig győzi elutasítani az ügynököket.

Egyre több ügyfelem panaszkodik a “tisztességtelen értékesítési technikák”, a rossz tájékoztatás és a túl rámenős ügynökök miatt és kérdezi tőlem: Hogyan lehet választani ezek a nyugdíjtermékek között?


Kétségtelen, hogy hiánypótlóak ezek a termékek, hiszen nincs alternatív termék a piacon, amelyben rendszeres megtakarításokat lehetne képezni. Végre itt egy termék, amely adómentes, hosszú távú felhalmozásra alkalmas és az állam a befizetett pénz 20%-át még jóvá is írja a számlánkon.

És mégis nehéz a választás, mert a legtöbb biztosító túlságosan magas költségek mellett és kockázatos befektetést ajánlva rossz terméket ad a megtakarítani vágyó emberek kezébe: szóval valóban érdemes résen lenni és jól meggondolni, hogy melyik nyugdíj célú terméket is válasszuk?

Lássuk, hogy melyek az én választási szempontjaim:

– minimális a költség

– a befektetés legyen tőkevédett, kockázatmentes

– hozam elvárás kb 10%/év a nyugdíj kedvezmény, adómentesség és a többlethozam hatására

– minimális legyen a biztosítási elem benne,

– legyen tervezhető a hosszú futamidő alatt,

– ne legyen többlet befizetési igény, indexálás, stb.

Mivel ez egy hosszú távú, nyugdíj célú megtakarítás, így semmilyen tőzsdei kitettséget nem javaslok, a termék lényege a biztonság  és tervezhetőség legyen, ne a magas hozam!

Melyik terméket választottam?

Akik ismernek, azok tudják, hogy az eddigiekben nem dolgoztam biztosítókkal, most is csak a nyugdíj termék miatt gondoltam meg magam: túlságosan nagy az igény egy ilyen termékre, nem tehetem meg, hogy nem foglalok állást ebben a kérdésben.

Az általam kiválasztott termék éves egyszeri (min. 100 ezer Ft) befizetéssel, csak forint alapon működik, 16-55 év között köthető. Nincs orvosi vizsgálat, egyszerű, átlátható, olcsó és tervezhető. Az összeghez 65 éves korunkban juthatunk hozzá, amikor nyugdíjba megyünk.

Vegyünk két példát:

Éves befizetés 300 eFt és

–        1968-as születésű(20 év): biztosítási összeg: 6.667 eFt, adókedvezmény 1,200 eFt és technikai kamat 2,9%/év. Együtt 7.867 eFt

–        1963-as születésű (15 év): biztosítási összeg: 4.792 eFt, adókedvezmény   900 eFt és technikai kamat 2,9%/év. Együtt  5.692 eFt

A fenti összegeken felül egy éves 4-6%-os hozam is várható, ami egy biztonságos befektetés tervezhető hozama! Így a futamidő végén a fenti két esetben 8,5 MFt és 13,5 MFt körüli összeg várható.) Ez nem sok, de a futamidő sem túl hosszú és kockázat kerülő megoldásról van szó!

Nyugdíj célú megtakarítás, befektetés hosszú távra. Ingatlan és arany, külföldi befektetések.Abban más ez a termék, mint a többi biztosító ajánlata, hogy valóban előre látja az ember, hogy mennyi pénze lesz nyugdíjba vonuláskor. Alacsony, egyszeri költség és biztonságos termék,. Nem tőzsdei kitettség, változtatható portfólió és bónusz jóváírások állnak a háttérben.

A kedvezményezett halálakor, rokkantság, idő előtti nyugdíj és normál nyugdíj esetén válik esedékessé. Ekkor egy összegű és járadék jellegű kifizetés is kérhető.

Ez a termék alkalmas a nyugdíj célú megtakarítás folyamatos befizetéseinek a legjobb kezelésére. Természetesen sok apró részlet van még, amellyel a döntés előtt meg kell ismerkednie, de keressen meg és segítek.

dr.Tatár Attila

0620/263-6886

info@bankweb.hu

52 thoughts on “A legjobb nyugdíjbiztosítás

 1. T. Tamás

  Tisztelt Dr. Tatár Attila
  Érdekelne a véleménye és az ajánlása az aktuális piac tükrében. 2018 elejétől szeretném indítani a nyugdíjcélú megtakarításomat, 20 év futamidőre évi 100-150e ft befizetéssel+adójóváírással. Érdekelnének a szolgáltatások, a probléma esetén elérhető lehetőségek stb…
  Válaszát előre is köszönöm.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Tamás,

   Nem könnyű a választás, mert látszólag az egyik biztosító ajánlata jobb, mint a másiké.
   Azonban, ha egy kicsit megkapargatjuk a sok cukormázt, akkor kiderülnek érdemes különbségek.
   Küldök további részleteket e.mailen.

 2. F Rita

  Kedves Attila,

  Érdekelne,hogy melyik biztosító termékét ajánlja fent leírt szempontok alapján.

  Köszönettel,
  Rita

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Rita,

   Köszönöm az érdeklődését. A biztosító nem járult hozzá, hogy a neve szerepeljen a cikkben, de e-mailen megküldöm a részleteket.

 3. K Barbara

  Tisztelt dr. Tatár Attila!

  Látom, hogy a cikk már több éves, így azóta esetleg változott a kiválasztott biztosító/biztosítás, de biztos vagyok benne, hogy van jelenleg is olyan ajánlata, ami a cikkben felsorolt szempontokat figyelembe veszi.
  40 éves vagyok és havi 15-20 ezer Ft megtakarításra, e mellett esetleg évi egy nagyobb összeg (100-200e Ft) befektetésére van lehetőségem.

  Sajnos én vidéken élek, egyedül a lányommal, e miatt reggel-este rohanok az oviba, így sajnos a személyes találkozót nem tudnám megoldani.

  Amennyiben van rá lehetőség, szeretném e-mail útján kérni a segítségét.

  Köszönettel:
  K. Barbara

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Barbara,

   A cikk akkor íródott, amikor az adókedvezmény erre a termékre irányította a figyelmet.Küldöm a részleteket e-mailen.

 4. Sz Zsuzsánna

  Tisztelt Tatár Attila!

  Budapesttől távol élek, és nem is járok ott soha. De mivel 51 éves REHAB járadékos vagyok, mellette nem dolgozom, így a levont nyugdíjjáradékom 4.600 Ft csak és az állami támogatástól is sajnos elesek. Egyetemista fiamat egyedül nevelem. Nagyon érdekelne az Ön által ajánlott biztosító.

  Válaszát előre is köszönöm:

  Sz Zsuzsa

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Zsuzsanna,

   Köszönöm az érdeklődését, küldöm a részleteket e-mailen. Sajnos a szabályok szigorúak, a neten nem hirdethetem őket.

 5. M Gábor

  Tisztelt Tatár Úr!
  Szeretném e-mailben a tanácsát kérni nyugdíj célú megtakarítás ügyben. Személyes találkozó sajnos kizárva mivel Egerből nagyon ritkán megyek fel Pestre, bár tudom, az lenne az ideális.
  1970-ben születtem, jelenleg rehabilitációs / rokkant ellátásban részesülök, ami mellett dolgozom, és havi 10-15 ezer Ft-ot tudnék félretenni erre a célra.
  Fontos számomra még az Ön által felsorolt szempontokon túl az adójóváírás lehetősége, illetve amit már mások is említettek , hogy egy esetleges átmeneti díj nemfizetés miatt se történjen komoly retorzió.

  Válaszát előre is köszönöm!
  M. Gábor

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Gábor,

   E-mailen küldök ajánlatot. Nem gond a vidéki kötés sem, ezt is meg lehet oldani – ha megfelelő az ajánlat.

 6. P Tímea

  Kedves Attila!
  Szeretnék én is e-mailben tájékoztatást kérni azzal kapcsolatban, hogy Ön szerint melyik Biztosító, melyik nyugdíjbiztosítása tűnik jelenleg a legkedvezőbbnek számomra. 38 éves vagyok, havi 10.000 Ft-ot tudnék erre a célra félretenni. Pestre sajnos nem tudok felutazni a távolság miatt. Fontos számomra, hogy az összeg örökölhető legyen, és egy esetleges, átmenetileg előforduló díj nemfizetés miatt se történjen komoly szankció. Csábító az egyes biztosítok által kínált garantált ajándék az újonnan kötött szerződések mellé, de nem szeretnék az ajándékért cserébe elköteleződni több mint húsz évre egy magasnak tűnő költségekkel dolgozó biztosítás mellett. Pontosan mik azok a paraméterek, amelyeket érdemes figyelni, amikor az ajánlatokat hasonlítjuk össze?
  Válaszát előre is köszönöm!
  P. Tímea
  Köszönettel:
  P. Tímea

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Tímea,

   Küldöm a részleteket e-mailen.

 7. Cs Zoltán

  Tisztelt Tatár Attila!
  Érdekel, hogy jelenleg Ön szerint melyik a legmegfelelőbb nyugdíjbiztosítás? Kérem emailben megküldeni szíveskedjék a javaslatát! Üdvözlettel: Zoltán.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Zoltán,

   Küldök e-mailen részletes tájékoztatást. De a legjobb természetesen egy személyes találkozás lenne.

 8. P László

  Tisztelt Tatár Attila Úr !

  Érdekel a konkrétan az ön által felvázolt nyugdíjbiztosítási lehetőség

  Megkaphatom e-mailben

  Köszönettel
  P. László

  • dr.Tatár Attila

   Kedves László,

   Küldöm mailen a részleteket.

 9. S Karoly

  Kérem, küldjön nekem is bővebb tajekoztatot, arra való tekintettel, hogy havi 15-20 ezer Ft befizetést tudok vállalni, az öcsém részére, aki 1974-ben született.
  Köszönöm.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Károly,

   Szívesen készítek egyedi kalkulációt, de ilyen esetben szerencsésebb a személyes találkozás. Azért küldök levelet is. :)

 10. L Ildikó

  Kedves Attila!

  A segítségét szeretném kérni. Sokat olvastam a nyugíjmegtakarítási formákról, odáig már el is jutottam, hogy az én koromban (33 év) a három megtakarítási forma közül a nyugdíjbiztosítást érdemes választani. De melyiket? Ebben a kérdésben még pénzügyesként sincs határozott és biztos véleményem.
  Köszönettel:
  L Ildikó

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Ildikó,

   Az adókedvezmény miatt mindenképpen érdemes nyugdíj terméket indítani. E-mailen elküldöm az én észrevételeimet és ajánlatomat.

 11. B Réka

  Tisztelt Attila!

  Én is kérném az emailt a biztosítós-nyugdíjmegtakarítással kapcsolatban. Szegedi vagyok. Bp-re nem járok fel.

  Előre is köszönöm:Réka

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Réka,

   Küldöm a részleteket.

 12. H Judit

  Tisztelt Tatár Atiila!
  Figyelemmel kísérem a bankweb oldalát, igyekszem elolvasni az ajánlott cikkeket. Már nézelődtem nyugdíjbiztosítás ügyben, de még nem találtam meg a megfelelőt. Szeretném, ha küldene nekem részletes ismertetőt az ajánlott biztosításról. 45éves vagyok, a testvérem pedig 40. Szerintem mindkettőnknek hasznos lenne. Köszönttel: H Judit

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Judit,

   Elküldtem a részleteket e-mailen, de sokkal jobb lenne egy személyes találkozás….

 13. A

  Tisztelt dr. Tatar Attila!
  Kernek szepen en is egy tajekoztato anyagot.
  Koszonom!

 14. Gabriel

  Tisztelt Tatár Attila!

  Utánanéztem a dolognak. A technikai kamatot megkapja az ügyfél. Ezzel a biztos hozammal kalkulálják a lejárati biztosítási összeget.Ez az úgynevezett lejárati bizt.összeg.
  Erre jön rá a technikai kamat feletti hozamnak a 80-90%-a
  Tehát az ön által megadott 7 867 000 Ft az melyik összeg?
  Garantált lejárati biztosítási összeg+adójóváírás?

  Üdvözlettel: gábriel

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Gábriel,

   Én a befizetett összeggel, adójóváírással és a technikai kamattal számoltam, de természetesen további hozam még jön erre.
   Jöjjön el hozzám és készítek egy egyedi ajánlatot.

 15. S Dóra

  1963-ban született a párom, érdeklődnénk a fent körülírt nyugdíjbiztosítási lehetőségekről. Kérem küldjön anyagot.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Dóra,

   Küldöm az anyagot. Hol lakik? Jobb lenne személyesen….

 16. H Gábor

  Kedves Attila!
  Régen volt szerencsénk élvezni egymás társaságát és a “látogatásaim” sem voltak gyakoriak webes oldalaidon az elmúlt néhány hónapban,de ezúttal “tollat” kell ragadnom! -mert engem is érdekel a téma mind amellett érintett is vagyok.
  Volt életbiztosításom és vitám is biztosítóval a jóváírt hozamok miatt.Őszinte sajnálatomra mély barázdált arccal vagyok kénytelen mondani,hogy a jelenlegi pénzpiaci folyamatok figyelembe vételével ~tőzsdei termékek kizárva kockázatkerülés okán~ jó ha 2-3%-os hozamot ír(hat)nak jóvá az egyéni számlákon a biztosítók. Mindemellett az úgynevezett “technikai kamat” a biztosító társaságot illeti és csupán az efeletti hozam nagyja ~de koránt sem a teljes!!!, általában 80-90% a technikai kamat feletti résznek ~ kerül a számlára.
  Persze 20 év alatt sok minden változhat….

  ….és további jó munkát kívánok.

  maradok továbbra is tisztelettel:Gábor

  • dr.Tatár Attila

   Szia Gábor,

   Nem csodálom, hogy a biztosítókkal kapcsolatban csak rossz élményeid vannak.
   De a nyugdíjbiztosítás kapcsán az ember kénytelen velük dolgozni, mert elég vonzó a 20% és az adómentesség. Szóval meg kell keresni a tisztességesebbet, ahol alacsonyak a költségek és jól tervezhető a hozam. Küldök e-mailen részleteket.

 17. P Mária

  Kedves Attila!
  Olvastam a fentieket és engem is érdekelne a nyugdíj biztosítás, én 1961-es születésű vagyok, a fiam 1984-es.
  Kérem küldje el nekünk is a fenti lehetőségről szóló információkat.
  Köszönettel!

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Mária,

   E-mail ment, de javaslom a személyes találkozást….

 18. Sz. Pál

  Tisztelt Tatár Attila!

  Az Ön választási szempontjait figyelembe véve, melyik az a biztosító társaság, amely ezeket tudja nyújtani?
  Válaszát köszönöm.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Piroska és Pál,

   Máris küldtem e-mailen a részleteket….

 19. Béke Piroska

  Kedves Attila!

  Engem is érdekelne az Ön által javasolt nyugdíjbiztosítás 1961-es születésű húgomnak keresek hasonló biztosítást, mint amelyről Ön írt. Várom tájékoztatóját, hogy meg tudjam mutatni Neki, mert nincs internet elérhetősége.
  Köszönettel: Piroska

 20. Szné M Gabriella

  Kedves Tatár Úr!

  Engem is érdekelne a nyugdíjbiztosítás, 43 éves vagyok és kb. 15-20 ezer Ft-ot tudnék félre rakni. Nézegettem a biztosítók és bankok ajánlatait,de nehéz választanom. A szempontjaival nagyon azonosulok, a választásban kérném a segítségét, melyiket ajánlaná. Köszönettel: Gabriella

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Gabriella,

   E-mailen elküldtem a részleteket. Ez egy valóban biztonságos, jó termék, keressen meg, ha érdekli.

 21. Gabriel

  Üdvözlet Emberek!

  Számoljuk végig a 20 éves konstrukciót. A technikai kamattal nem számolhatunk, mint hozam, mert azt a biztosító beépíti a díjba. Ezért számoljunk 3% éves hozammal, ami hozzáadódik minden évben a befektetéshez.

  Évi 300 000 Ft befizetés 20 évre 6 000 000 Ft
  Adójóváírás: 1 200 000 Ft
  Hozam évi 3% kamatnál 2 715 168 Ft

  Összsesen: 9 915 168 Ft lesz a lejárati összeg költségek nélkül.

  Ön által: 7 867 000 Ft

  A különbség: 2 048 168 Ft

  A befizetett összeg 34,1%-a Azaz az évi 300 000 Ft befizetésre vetítve 102 408 Ft költség.

  Ez mitől olcsó nyugdíjbiztosítás?

  Az Angyal

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Gábriel,

   Szerintem lehet számolni a technikai kamattal, mert nem építik be a díjba. A 7.867 eFt-ban nincs benne a kamat.

 22. N.P. Katalin!

  Tisztelt Tatár Úr!
  Melyik nyugdíjbiztosítást tudná ajánlani?
  Köszönettel: N.P.Katalin

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Katalin,

   A cikk megfogalmazza a legfontosabb választási szempontokat, de még így sem könnyű a termékválasztás. Küldtem egy e-mailt.

 23. F Attila

  Üdvözlöm ! 1968-as vagyok, érdekelne engem is egy nyugdíj biztosítás? Tudna segíteni? Előre is köszönöm !

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Attila,

   Elküldtem a részleteket e-mailen. Keressen meg és egyeztessünk személyesen. Akkor tudok egy részletes, személyre szabott ajánlatot kiszámolni.

 24. H Zsuzsa

  Tisztelt dr Tatár Attila úr,

  Szeretném a tanácsát kérni nyugdíjmegtakarítás ügyben.
  63 éves vagyok, nyugdíjas, de mellette dolgozom, ha rajtam múlik, még kb. 2 évig.
  Ez idő alatt nagyobb befizetéseket tudok vállalni, induláskor egy összegű nagyobb részt is.
  Utána is még egy ideig kicsit kisebb résszel, de folytatni szeretném, eseti befizetési lehetőségek is jók lennének.
  NYESZ-em volt, de azt lakáscsere miatt fel kellett vennem, a mostani 10 éves futamidő már nem annyira tetszik.
  Jelenleg …. ÖNYP-em van, ezt cafetéria keretében a munkáltató fizeti, év végén egyéni befizetéssel szoktam kiegészíteni. Több mint 3 év már eltelt, tehát elvileg felvehető, “Kiegyensúlyozott”a portfolió.
  Rugalmas megtakarítási lehetőséget keresnék, mind idő, mind befizetés tekintetében, és az adókedvezményt is szívesen igénybe venném.

  Válaszát előre is köszönöm
  H Zsuzsa

 25. B istvan

  Tisztelt tanacsado!
  Mit valasszak Nyeszt vagy biztositast? 35 eves vagyok, havi 20ezret fizetnek be es termeszetesen alegkisebb kockazat,a legkevesebb viszonylagos TKm, a legbiztosabb es legnagyobb hozam erdekel nyugdijas eveimre illetve halalom eseten. Mit válaszaK,köszönöm válaszát

  • dr.Tatár Attila

   Kedves István,

   E-mailen elküldök egy nagyon kedvező nyugdíjbiztosítási terméket. Én a NYESZ megoldást nem tartom jónak, mert nehéz megfelelő termékkel feltölteni a számlát. De erről inkább személyesen….

 26. J Gábor

  Tisztelt Tatár Attila!

  Szeretném a véleményét kérni, hogy melyik nyugdíjbiztosítót válasszuk!
  Válaszát köszönjük!

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Gábor,

   E-mailen elküldtem a részletes ajánlatomat.

 27. B.S.Antal

  Tisztelt Tatár Attila!

  A feleségem nem hagy nyugton, ezt az ajánlatot kaptam, véleményét elmondaná?
  A nyugdíjbiztosítás előnyei:
  a kötvényszámlára befizetett összeget euró alapú (forintba fizet devizaközép-árfolyamon váltja át költségmentesen), biztonságos, lejárati dátumra tőkevédelmet biztosító eszközalapba fektetik.
  a lejáratakor az eszközalap addig elért legmagasabb árfolyamán váltják át befektetéseimet, tehát ha a gazdaság növekedése révén az eszközalapban lévő befektetési egységei az évek során egyszer már elértek valamekkora jelentős árfolyam növekedést, akárhogyan is alakulnak a piacok a jövőben, ebből a teljesítményből garantáltan részesülök,
  díjgarancia kezeskedik arról, hogy az eszközalap lejáratakor legalább az összes befizetett díját visszakapjam,
  bankgarancia védi a mögöttes befektetési alapokat,
  a rendszeres biztosítási díjak befektetésére használt speciális eszközalapok eszközalap-kezelési díja alacsony, 1% évente,
  végrehajtás elleni védelemben részesülök, nem inkasszálható, elidegeníthetetlen, öröklési illeték – és kamatadó-mentes megtakarítási lehetőség,20% szja támogatás igénybe vehető.

  Válaszát köszönöm.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Antal,

   Látom, hogy szintén pénzügyekkel foglalkozik. Nekem a leírtak túl szépnek tűnnek, a költséget pedig végképp nem hiszem el.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal