Jön az Apple Buy Now Pay Later

Az Apple saját Buy Now Pay Later (BNPL), azaz Vásárolj most, fizess később! szolgáltatást vezet be, amelynek nem meglepő módon Apple Pay Later a neve. Az Apple Pay részeként lehet használni, így elég gyorsan bevezetésre kerülhet és komoly versenytársa lesz a hitelkártya és a már elérhető BNPL szolgáltatásoknak.

Az Apple Pay Later lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a vásárlásokat hat hétre elosztva négy részletre osszák fel, külön kamat és díj fizetése nélkül. Lényegében így a felhasználók 50 és 1000 dollár közötti kölcsönöket igényelhetnek, amelyet az Apple Payt elfogadó kereskedőknél iPhone-on és iPaden végrehajtott online és alkalmazáson belül történő vásárlásokra lehet felhasználni.

Apple Pay Later BNPL szolgáltatás komoly versenyt teremt.

Ezzel komoly verseny indul a BNPL szolgáltatások piacán, de az egyéb hitelek igénybevételét is jócskán érinteni fogja a szolgáltatás megjelenése. Az Apple Pay Later akkor lép piacra, amikor az infláció miatt sok amerikai vásárlónak komoly segítséget jelenthet a kiadásai ütemezésénél. Ez a megoldás kényelmesebb és olcsóbb, mint a hitelkártyás fizetés. Ezen kívül a világjárvány okozta zárlatok az online fizetési platformok felé fordították a vásárlókat, ami erősítette a keresletet a BNPL szolgáltatásoka iránt.

Az Apple Payt az amerikai kiskereskedők több mint 85 százaléka elfogadja, vagyis nagyon gyorsan elterjedhet a piacon. Az Apple Pay Later a Mastercard Installments programon keresztül válik elérhetővé.

A BNPL azért vált népszerűvé, mert sok esetben nem számítanak fel díjat, sőt, még kamatot sem a felhasználók felé, de késedelmes fizetés esetén a késedelmi díjak összeadódhatnak, halmozódhatnak. A BNPL máris egy 125 milliárd dolláros iparág, és gyorsan növekszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük