Ha kockázati tőke, akkor Venture Capital Summit

A nemzetközi és hazai trendek részletes elemzése mellett új kockázati tőkeprogramokkal ismerkedhetnek meg a Venture Capital Summit nevű pénzügyi konferencia résztvevői. A pénzügyi szektor legkiválóbb szakemberei 2018. április 24-én találkoznak a kockázati tőke konferenciáján.

A hazai és a nemzetközi kockázati tőkepiac számára is kiemelkedő volt a 2017-es év, a globálisan 155 milliárd dollár befektetett összeg évtizedes rekordot jelentett. Ráadásul a kilátások továbbra is kedvezőek, a nagy tanácsadók 23-27% további növekedést jósolnak nemzetközi szinten a következő négy évre.

Magyarországon is kedvező a helyzet. A Jeremie program sikeresnek bizonyult, és évről-évre új pályázatokkal járul hozzá az innovátorok és befektetők sikereihez – a konferencián egyébként az aktuális Jeremie 2018 pályázaton induló és már kizárt szereplők is beszámolnak tapasztalataikról – most tehát valóban igaz a mondás, mely szerint több a pénz, mint a jó ötlet. A forrásbőséget jól jellemzi, hogy jelenleg is 186 milliárd forint tőke vár befektetésre; s bár 2018-ban is az állami kockázati tőke lesz a meghatározó, úgy tűnik hiába vizionáltak a pesszimisták egy a dotkom lufihoz hasonlóan válságot, a növekedés folytatódni fog.

Jeff Lynch (seedrs.com, London) évek óta egy másodlagos crowfunding magántőke piac kialakításán dolgozik, amely lehetővé teszi a szereplőknek, hogy hatékonyabb, szervezettebb módon kereskedjenek a különböző kockázatú befektetéseikkel. Jeff Budapesten, a Venture Capital Summit konferencián mutatja be a másodlagos Crowdfunding platformokat és a Venture Capital 2.0-át, azaz az új európai magántőke piacának kialakulását és potenciálját.

Az MKB Inkubátor Program (MKB Fintechlab) elindítását követően a bank hamarosan több, új kockázati tőkealapot hoz létre. A Venture Capital Summit-on Bánfi Zoltán (MKB Bank) beszél a széles vállalatfinanszírozási termékportfóió előnyeiről és a hozzáértő cégfinanszírozás jelentőségéről a cég indulásától egészen az érettebb vállalkozássá válásáig.

A magyar tőkepiac egyik legnagyobb szereplőjévé lépett elő a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt., amely 2011 óta 12,8 milliárd állami forintot és mintegy 4,5 milliárd forint magánforrást fektetett be 89 kis- és középvállalkozásba. A munka eredményét igazolja az eddigi 25 darab sikeres exit, a tapasztalatokról és az új lehetőségekről Csuhaj V. Imre (Széchényi Tőkealap-kezelő Zrt.) osztja meg gondolatait a közönséggel.

A konferencián Oszkó Péter (OXO csoport) mutatja be a hazai és régiós piacokon való terjeszkedéshez fűződő tapasztalatait, és azt, hogy a befektető miképpen tudja hatékonyan realizálni kapcsolatait és befektetéseit a határon túli régiós piacokon.

Azok számára, akik befektetői tippeket szeretnének hallani, kötelező program lesz Albrecht Ottó (Cashline Zrt, Valor Zrt) beszélgetése Kádas Péter (Traction Tribe) moderátorral arról, hogy hogyan néz ki tulajdonosi szemmel a hazai kockázati tőke ökoszisztéma, illetve hogy mit tegyen az, aki most a kockázati tőkebefektetések vagy private equity világa felé kacsintgat.

A konferencián a venture capital és private equity szakma mellett a jelentősebb befektetői, alapkezelői, banki és pénzügyi intézmények felsővezetői és tanácsadói vesznek részt. Az eseményen részt vevők találkozhatnak és beszélgethetnek a szakma legjelesebb képviselőivel, s a kávészünetek és ebéd ideje alatt is bővíthetik szakmai ismereteiket és piaci kapcsolataikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük