Mennyi anonim betétkönyv van?

Csaknem tízmilliárd forint van mintegy 450 ezer anonim betétkönyvben, amelyeknek nem ismerik a tulajdonosát – írta a Népszabadság csütörtöki számában.

A lapnak Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke elmondta: a hagyatéki eljárás során a közjegyzőknek jelenleg egyenként kell levelezniük a bankokkal, ha a hozzátartozók feltételezik, hogy az elhunytnak betéte vagy folyószámlája lehetett valahol.

A bírósági végrehajtók hozzáférnek ezekhez az adatokhoz, ha a közjegyzők is megkapnák ezt a lehetőséget, az eljárás gyorsabbá, egyszerűbbé válna – mondta.

A bankszámlák meglétéről az örökösök legkésőbb az utolsó pénzmozgást követő két éven belül értesülnek, mivel ekkor a szolgáltatónak be kell hívnia az ügyfelét adategyeztetésre a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény alapján – írta a Népszabadság.

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások