Milyen hosszú a műtétre várók listája?

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár júniusi adatai szerint jelenleg 32 ezer, azaz egy városnyi beteg vár műtétre Magyarországon.

A legtöbben, 11 377-en szürkehályog-műtétre várnak, amelyet átlagosan 104 nap után tudnak elvégezni az orvosok. A bő 3 hónap nem is tűnik olyan soknak, sérvműtétre ugyanis átlagosan 464, térdprotézisműtétre 387, csipőprotézis-műtétre pedig 311 napot kell várni a Blikk összesítése szerint.
Míg Nyugat-Közép-Magyarországon átlag 42 napot kell várnia a betegnek egy szürkehályog-műtétre, addig egy észak-közép-magyarországi sorstársának 106 napot. A különböző területek közötti egyenlőtlenség oka sok esetben a szakszemélyzet és az infrastruk­túra hiánya, de finanszírozási problémák is befolyásolják az operációk tervezését.

Az arányok sokat javultak, négy éve még 70 ezren voltak a kórházi listán. A javulásban szerepet játszott az idén 5 milliárd forinttal megtámogatott várólista-csökkentő program, aminek keretében bizonyos műtéteket külön finanszíroznak, így a nagyobb kórházaknak megéri átvállalni a betegeket a kisebb intézményektől.
Forrás: napi.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások