Svájci-olasz adómegállapodás született

Az olasz és a svájci kormány megállapodást írt alá hétfőn, amely automatikus információcserét irányoz elő a két ország között 2018-tól kezdve, megkönnyítve az adózás alóli kibúvás elleni küzdelmet.

A pénzügyminiszterek által Milánóban aláírt megállapodást még a két ország parlamentjeinek is ratifikálnia kell. A megállapodás alapján az adóhatóság információkat kaphat a Svájcban javakkal és tőkével rendelkező olasz állampolgárokról.

Olasz sajtóhírek szerint a svájci intézményekben elhelyezett összes olasz vagyon 130-150 milliárd eurót tehet ki, míg a svájciak 100 milliárd eurónál kevesebbre becsülik ezt az összeget. “A ma aláírt megállapodás az adóparadicsomok felszámolásának irányába vezet” – hangoztatta Pier Carlo Padoan olasz pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy a “svájci banktitkot” felszámoló megállapodás nyereséget hoz az olasz államkasszának. Azt nem pontosította, hogy mennyi pluszbevételre számítanak ebből.

Az első pénzügyi jellegű automatikus adatcsere 2018 szeptemberében lesz, és az a 2017-es évre vonatkozik majd. Olaszország csütörtökön hasonló tartalmú megállapodást írt alá Liechtensteinnel.
Forrás: napigazdasag.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzbulvár

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások