Mire jó a faktoring?

Nem ad hitelt a bank, de valahogyan finanszírozni kellene a vállalkozás működését? ÁFA kintlévősége van? Pályázati forrást nyert, de azt csak később folyósítják? Vevője diktál….És hosszú a fizetési határidő, de Önnek előbb szüksége lenne a pénzre? És még sorolhatnánk a faktoring alkalmazási lehetőségeit.

A faktoring ügylet egyszerű

A faktoring előnye, hogy gyors és rugalmas pénzügyi segítséget nyújt a vállalkozásoknak. A teljesítés megtörtént, a számlát kiállította, akkor lehetősége van arra, hogy a hosszú fizetési időtartamot egy faktoring ügylet keretében előfinanszíroztassa. A számla kiállítását követően napokon belül pénzéhez juthat.

A faktorálás költségei általában a bankhitelnek megfelelőek, kamattámogatás igénybevétele esetén annál is kedvezőbb volt, de sajnos a támogatást megszüntették!

Miért előnyös ez Önnek?

  1. Nem kell biztosíték, ingatlan, a kérelem egyszerű és gyors az ügyintézés.
  2. Közbeszerzés, egyéb ajánlat megtételénél vállalhat hosszabb futamidőt, adhat kedvezményt a munka megszerzése érdekében.
  3. A faktoring cég piacismerete, szaktudása Önt szolgálja: vizsgáltassa be velük nagyobb megrendelőit, megtudhatja milyen azok fizetőképessége.
  4. Kezeltesse számlaállományát egy faktoring céggel, ezzel csökken az adminisztrációja.
  5. Hitel helyett faktoring. A faktoring nem kölcsön, ezzel csökkenthető az adósságállománya, ami banki minősítésnél is szempont lehet.

Mit lehet faktorálni?

  • vevői csak hosszabb fizetési idő mellett fizetnek
  • ÁFA kintlévősége van
  • pályázati forrást nyert, de később folyósítják a pénzt
  • Önkormányzati vállalat, költségvetési intézmény, egyetem, kórház a megrendelője és nem fizet pontosan

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük