A legjobb szegedi szakácskönyv

A karantén idején én is végig követtem a trendet: sütöttem kenyeret (még kovászból is!), kakaós csigát, buktát, na jó… egészségesebb kajákat is készítettünk…

Aztán ismét kezembe került a „Legjobb szegedi szakácskönyv”, amit édesanyámtól örököltem. M. Krasznai Elza állította össze.

Nem főztem belőle, de érdekes olvasmány volt: megmutatta, hogy a gasztronómia mennyire kortünet és divat termék egyszerre.

Olyan alapanyagok vannak a könyvben, annyival színesebb volt 100 éve a konyha, hogy alig hittem el. Pár példa,recept:

kucsmagombaleves, böjti rákleves, vese mártással, becsinált békacomb, pácolt fogoly, fenyőmadár nyárson.

Nem is folytatom, de igazi történelmi kalandozás volt…

Ha neked is van hasonló családi örökséged, hát írj róla pár sort…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük