Közkedvelt a faktoring megoldás

A faktoring mostanra a kis- és középvállalkozások körében is megtalálta a létjogosultságát. A szolgáltatás népszerűsége nem véletlen, hiszen számos előnyre lehet szert tenni belőle.

A finanszírozási rendszer lényege a halasztott fizetésre kiállított számlák bruttó ellenértékének két-három napon belüli, magas arányban történő megelőlegezése. Az MGV Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt. 2017-ben indította el faktoring tevékenységét, ezzel tovább bővítve a KKV-nak nyújtott finanszírozási szolgáltatásait. A társaság érdekelt a nagy ügyfélszámú portfólió kialakításában és hitük szerint a faktoring előnyei éppen a mikro és KKV szektorban érvényesülnek a leghatékonyabban.

„Szolgáltatásunkat jellemzően szállodai beszállítók finanszírozására fejlesztettük ki. Gyors döntési és speciális ügyfélkezelési rendszerünknek köszönhetően, olyan folyamatokat dolgoztunk ki, melyek igazodnak a szállodák fizetési ütemezéséhez, valamint felkészült akár több, kisebb összegű számla egyszerű kezelésére is” – mondta el Papp László, a cég faktoring igazgatója.

A szolgáltatás bekapcsolásával a szállodák a szállítóval történő tárgyalás során stresszmentes fizetési határidőt tudnak érvényesíteni, és a számla megelőlegezése által likviditási szempontból stabil, elégedett szállítóval tudnak együtt dolgozni. A faktoringból a szállítónak is komoly előnyei származhatnak.

„Az egyedi árazást kínálunk, és a könnyített igénylési folyamat minimális adminisztráció mellett zajlik. A szokásos, esetenként 30-60 napos fizetési határidő helyett szinte azonnal megkapják a pénzüket, és a szolgáltatás igénybevételével a szállítónak nem kell a követelés engedményezésén kívül külön fedezetet biztosítani” – magyarázta Papp László.

 

A gazdasági világválság óta fokozatosan javul a belföldi és nemzetközi turizmus helyzete is, a hazai szállodák árbevétele évi tíz százalékkal nő. Ennek eredményeként a magyarországi szállodák jövedelmezősége jelentősen javult az utóbbi években.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal