Devizahitelesek: fele levél ment ki

Április 24-ig 870 ezer, a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítés érkezett be a Magyar Postához, ami a pénzintézetek által előre jelzett 2 millió küldemény csaknem 45 százaléka – közölte a Magyar Posta pénteken az MTI-vel.

Közölték, a pénzintézetek folyamatosan átütemezett feladásai miatt egyre szűkebb idő áll a posta rendelkezésére a kézbesítésére, ami komoly terhet ró a hálózatra. Annak érdekében, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a leveleket és ne alakuljon ki jelentős torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során, a társaság a küldemény-feldolgozás, a kézbesítés, és a postai átvétel területén is megerősített kapacitással dolgozik – olvasható a közleményben.

Korábban, április 9-én még azt közölte a posta, hogy az akkor előre jelzett 2,1 millió küldemény alig több mint 7 százaléka érkezett be a postához. Pénteki közleményében a posta emlékeztet arra, hogy a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket a vonatkozó jogszabály alapján 2015. április 30-ig kell postára adnia az érintett pénzintézeteknek.

Az elszámolások ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményként érkeznek meg a fogyasztókhoz. A pénzintézetek jelenlegi, a korábbi volumenhez képest módosított előrejelzése szerint csaknem 2 millió ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a Magyar Postának a normál forgalmon felül. Az április 30-án feladott küldeményeket, tekintettel a hosszú hétvégére, május 4-től kézbesítik – hívják fel a figyelmet.
Forrás: napigazdasag.hu

Főbb kulcsszavak: Hitel termék Cimkék:

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások