Kínai bankok térnyerése az USA-ban

Az Egyesült Államok egy olyan megállapodást készül kötni Kínával, amely az ország bankjainak nagyobb hozzáférést enged az amerikai piachoz.

Donald Trump a múlt hónapban találkozott Hszi Csin-pinggel, a világ két legnagyobb gazdaságának vezetői kölcsönös együttműködésről tárgyaltak. Ross szerint az egyeztetések még mindig folynak, a fejleményeknek köszönhetően az amerikai kereskedelmi deficit is csökkenhet.

Wilbur Ross, az USA kereskedelmi minisztere szerint Pekinggel arról kezdtek el tárgyalni, hogy a kínai bankokra vonatkozóan is hasonló szabályokat alkalmaznának az Egyesült Államokban, mint más külföldi bankokra, ezzel gyakorlatilag megnyitják az eddig csak korlátozott keretek közt működő kínai bankok előtt is a piacot. Mindez persze az amerikai pénzintézeteknek plusz versenyt jelent. A megállapodás konkrét dátumát nem határozták meg.

Cserébe Peking beengedi az amerikai kártyás fizetéssel foglalkozó cégeket Kínába, ahol a UnionPaynek jelenleg gyakorlatilag monopóliuma van, valamint külföldi hitelminősítők is minősíthetnek majd vállalatokat az országban.

Forrás: CNBC és portfolio.hu

Főbb kulcsszavak: Pénzügyek

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások