dr.Tatár Attila

Amikor az internet még csak a programozók játékszere volt és “betárcsázós” kapcsolattal küzdöttünk minden használható percért, én már tudtam, hogy valami olyan dolog ez, ami felforgatja a világot és az én életemet is. Online pénzügyi tanácsadó portált indítottam.

Nem vagyok egy magamutogató ember, de az internet világában látszani kell, nem lehet elbújni és dolgozni egyszerre. Ezért aztán felvállaltam a közszereplést. Akkor eldöntöttem, hogy a gondolataim, tanácsaim, az egész életem felkerül a netre, ha valakit érdekel, akkor mindent megtudhat rólam. Tanácsadóként nem bújhatok el, hiszen csak abban bízok én is, akit megismerhetek.

Rövid életrajz

Esztergomban születtem 1962-ben, de a fontos dolgok már Szegeden történtek meg velem. Egyetemre a Közgázra jártam Budapestre, itt két szakon végeztem és első munkahelyemen szociológiát oktattam (Orvosi egyetem, Szeged).

A kereskedelmi bankok megalakulásával egy izgalmas, új szakma jelent meg, vonzottak a pénzügyek, bankba helyezkedtem el, megtanultam mindent, amit a szakmáról lehet. Elméletet és sokkal több gyakorlatot. Minden részlete érdekelt a bank működésének, nem tudtam beszorítani magam egy területre. Mivel vezérigazgató nem lehettem, így saját vállalkozásba fogtam – felköltöztem az internetre. És Budapestre…

Ott hagytam a kényelmes bankvilágot és 2003-tól saját cégemben dolgozom – független tanácsadóként.

Befektetési tanácsadás

Fórumot vezetek a Nők Lapja Cafén, szakértő vagyok sokfelé és 4 klubot tartok fenn a Networkon. Szakmai munkámmal rendszeresen segítem a szaksajtót (Világgazdaság, Figyelő, stb.), az RTL Klub, az ATV és az Echo TV, valamint időszakosan több rádió műsorait. (A Blikk sem maradhat ki a sorból, hiszen ha nem is szaksajtó, de a legnagyobb példányszámban jelenik meg és a gazdasági cikkei színvonalasak…)

Azért ravaszul a magánéletemről mégsem írtam. .. Akkor csak maradt még bennem némi visszafogottság….

Irodánkat, a cégadatokat itt találja>>>

Befektetési tanácsadásra kérjen időpontot >>

dr.Tatár Attila

0620/462-8850. és 1/796-4415.
info@bankweb.hu

29 thoughts on “dr.Tatár Attila

 1. Reni

  Kedves dr. Tatár Attila!
  Nemrégiben kinéztünk egy kertes házat, amely a kilencvenes években épült. 2016-ban elkezdték felújítani, melynek során új tetőt kapott a ház, beépítették a tetőteret, ám minden egyéb azóta befejezetlen, újra burkolni kell, az addig használható konyha és fürdőszoba is szét van bontva, mindent újra kellene benne csinálni. Az érdekelne, hogy ez így összkomfortosnak számít-e, igényelhetünk-e rá csok-ot? (Minden egyéb, ránk vonatkozó feltétel elvileg adott – 40 év alatt, 2 gyermek, megyeszékhely stb.) Válaszát előre is köszönöm!
  Reni

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Reni,

   Sajnos ez így nem fog menni.. Az órák be vannak kötve? Beszélje meg egy banki ügyintézővel…

 2. K Klára

  Tisztelt Uram!

  Megszűnt a bankszámlám XY banknál.
  Kérésemre, hogy az általam megjelölt bankfiókba tegyék le a további levelemet a banktól, nem vették figyelembe és sima postai levélben küldték meg a kivonatot.
  A levelet felbontva találtam meg a ház előtt.
  Ebből súlyos anyagi és erkölcsi károm keletkezett.
  Válaszát várom, üdvözlettel: K. Klára

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Klára,

   A helyzet adja magát – ezt Ön is jól érzi. Nincs más hátra, ha eldöntötte, akkor keresnie kell egy megfelelő ügyvédet és beperelni a bankot. Én előtte azért küldenék a banknak egy levelet, amelyben jelezném a helyzetet és a megalapozott követelést – hátha hajlandó peren kívül tárgyalni a bank.

 3. zoli 26

  Tisztelt Dr Tatár Attila! Kérdésem a következő lenne! Társasházi lakásról lenne szó ami banki hiteles nem is laknak benne villanyórát levették van több tartozásuk tulajdoni lapon van kettő hitel ami kb 700.000 ft de állítolag ez csak tájékoztató jellegü lehet ez ennél sokkal több ezt a végrehajtó jegyezte rá! A bank elvileg aztmondta hogy 7.200.000 ft ra értékelte a lakást 6.200.000 alatt ne is tegyünk ajánlatot! Ha mi adunk egy 6.500.000ft os ajánlatot és hogy tiszta tulajdoni lappal kérjük/szeretnénk átvenni, van esély hogy a bank a végrehajtóval közössen leveteti a tartozást a tulajdoni lapról ha még a banknak is belefér a költségeibe? És a csok is kérdéses mivel a villanyóra miatt nem komfortos a lakás ahoz meg hogy villanyórat visszaköttessük kell az adásvételi szerződês de utólag meg nem kérhetjük rá a csokot!! Erre lehet valami megoldás ?

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Zoli,

   Egyedi eset, így nem is tudom, hogy mit lehetne tenni. Talán ha az adásvételiben több részletben történő fizetést kötnek ki és az első részletből rendezik az áram tartozást és visszakötik az órát, akkor a lakás kifizetésére már CSOK képes lehet. Nagyon körültekintőnek kell lenni, mert ingoványos a talaj. Kell hozzá egy segítőkész banki ügyintéző…..
   Annál a banknál kell intézni a csokot, ahol a tartozások voltak, talán így megoldható. Ha végrehajtótól vásárolnak, akkor szerintem nem fog menni…..

 4. dr.Tatár Attila

  Kedves Erzsébet,

  Sajnálom, de nem tudok segíteni. Én közgazdász vagyok, és ehhez jogász kell.

  Vélhetőleg „egyetemleges adóssá váltak” vagyis mindnyájan teljes mértékben felelnek a tartozásért – de nem tudom, csak gondolom. Le kellett volna mondani az örökségről, ha nagyobb a teher, mint a haszonélvezet értéke… De ez már késő, ha a közjegyzői tárgyalást megtartották.

  Csak hárman kellene, hogy összefogjanak és rendezzék a tartozást, mert különben mindnyájan bajba kerülnek.

 5. G László

  Tisztelt Dr. Tatár Attila!
  A bank két olyan törvényi indokkal utasította el a lakásunk Eszközkezelő részére történő felajánlását, amelyek közül egyik sem valós (állítása szerint két lakóingatlannal, továbbá valahol lakhatási joggal rendelkeznék). Mit lehet tenni ilyen esetben? A bank által megjelölt indokok cáfolata esetén felhozhat-e a bank további elutasítási indokot, egyáltalán köteles-e mással indokolni az elutasítást, ha törvényi kizáró okok nem állnak fenn?
  Tisztelettel: G. László

  • dr.Tatár Attila

   Kedves László,

   Sajnos a bank nem kötelezhető az Eszközkezelő választására. Ennek ellenére írjon nekik egy levelet, amelyben megcáfolja az állításaikat. Csak udvariasan….

 6. K Bálint

  Tisztelt Tatár úr!

  Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz:
  2016. február végén építési hitelszerződést kötöttem, ehhez kapcsolódóan áfa-visszatérítési kérelemmel fordultam a bankhoz az építési telek áfájával kapcsolatban, mivel a telek vásárlása nem magánszemélytől, hanem áfás számla kiállításával egy ingatlanforgalmazó kft-től történt.
  Előzményként a hitel felvételhez hiteltanácsadó segítségét vettem igénybe.
  A banki ügyintéző és a hiteltanácsadó is próbált lebeszélni a visszaigénylésről.
  Utána jártam, berágtam magam a törvények útvesztőjébe, többször is, de mindig arra jutottam, hogy ez nekem teljes mértékben jogos igény.
  Már ekkor kissé bizalmatlanná vált a viszonyom a fenti személyekkel.
  Március elején a kérelem beadásra került minden sallanggal együtt, erkölcsi, nav, tb, igazolás, minden rendben.
  Két hét elteltével közölték, hogy a kérelem kitöltése, amihez semmiféle tájékoztatást nem kaptam ; nem egyértelmú.
  Pontosítottam a kérésnek megfelelően, majd két hét múlva kaptam egy levelet az ügyintézőtől, hogy ez valószínűleg jár nekem. Úgy néz ki, vagy mit mondott…
  Rendben, de mi a teendő, miként tudom igénybe venni, készpénz, hitelbe való beépítés???
  Ügyintéző:
  nem tudom, nem vagyok adószakértő…..Nagyon köszönöm:)
  Érdeklődtem, ügyvédek, könyvelők, nem kompetensek….
  Nézzük a legnagyobbat, NAV:NEM KOMPETENSEK….
  Eltelt még két hét, telefonon közölték, hogy
  1 készpénz
  2 hitel csökkentése…
  Osztok szorzok, a hitelt így is-úgy is vállaltam volna, viszont a k.p. segítségével mindent rendbe tudok tenni, nyerek vagy 3 évnyi spórolást…tehát:k.p.
  eltelt egy hét, érdeklődöm, hogy akkor a kérésemnek megfelelően mi a helyzet?
  Válasz, nemnem csak a hitelbe mehet…
  Nehezen, de találatam egy szakértőt, aki tájékoztatott, hogy minden rendben van a beadványommal, valamint felvázolta a kifizetés módját. Ez lényegében a kettő keveréke, kb 1/3 kp, 2/3 a hitelbe, oké, új nyilatkozat, de semmi konkrét válasz!
  Azóta ismét hetek teltek el, (pár hét és kész a házikó), két héten belül lehívom a második részletet, ez majd
  90 %-os készültség.
  Valójában hetek (hónapok) óta konkrét, írásos válasz nélkül nem tudják eldönteni a kifizetés módját.
  Hitegetés, semmi más…., gondoltam felveszem a kapcsolatot a központi ügyintézővel
  Többszöri kérésemre is elzárkózott az ügyintézőm, hogy részemre kiadja a központi ügyintéző elérhetőségét.
  Nagyvonalakban ennyi a történet, ma adtam be a hivatalos panaszt!
  Kérdésem a következő lenne:
  Megteheti az ügyintéző, hogy nem tájékoztat írásban a saját ügyemmel kapcsolatban?
  Nincs jogom közvetlenül a központi ügyintézővel levelezés útján kommunkiálni a saját ügyemmel kapcsolatban?
  Mennyi az elbírálás határideje ebben az esetben? Most jelenleg több, mint két hónap telt el.
  Remélem nem annyi, amennyit a bank gondol, valahol csak van erre szabályozás?

  Bocsánat a hosszúra nyúlt levélért!
  Előre is köszönöm segítségét!

  Üdvözlettel:
  Bálint

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Bálint,

   Elborzadva olvastam a hozzászólását. Sajnos ezt is meg kell jegyeznem, hogy nem az első eset, hogy ilyen mértékű hozzá nem értést és elcseszett ügyfélkezelést látok.
   Egy mentségük azonban van: maga a rendelet is el lett cseszve, senki sem tudja, hogy mi van, a részleteket hogyan is kellene lebonyolítani.
   Még egy mentegetőzés: ezért nem válaszolok ÁFA támogatási kérdésekre…..
   Sajnos nem tudok sok okosat írni. Tegyen panaszt írásban a banknál, mutassa ki, hogy összegszerűen milyen kár érte, aztán várjuk meg a választ. A bankot kötelezni nem tudja, erre nincs jogszabály…..

 7. H István

  Tisztelt dr.Takács Atilla! Szeretnék kérni öntől tanácsot mitévő legyek.sajnos egy mosolygós ügyintéző hölgy csapdájába bele ugrottam.A lakáshitel mellé egy vásárlói kártyát ajánlott ,hogy milyen jó stb. Sajnos hozzá is nyúltam kb 300-e-ft nyit 2 év alatt.6 éven keresztül fizettem 10-15 e ft al olyan 600.000 ft ot kb.sajnos ráment a házasságom is a vita miatt , miért kinek a hibája stb.A lakás hitelt fizetem azt tudom vállaltam ,fizetni kell . Bementem az ügyintőhöz mit már sokszor ,kérdeztem egy fiatal tapasztalatlan ” még a jó szándék benne volt” mondja kedves a hitel soha sem jár le mert 6 éve fizetem és még ugyan annyi van .A válasza az volt ha ennyivel fizeti soha nem jár le. Nem tudtam tovább fizetni a hitelt egy fizetésből ráadásul a gyerekek is velem maradtak döntenem kellett vagy a lakáshitel ,és adok a gyerekeknek enni vagy a kártya hitel.Egy éve módosították a szerződést ,nyitottak egy másik számlát arra tolják azóta a kamatot .a régin meg maradt a 300-ezer.2015 szeptemberében egy munkát végeztem el amiért kaptam 360.000-ft ot amit a lakáshitel gyűjtőszámlájára utaltattam ami tiszta volt, gondoltam 1 évig elég lesz és föllélegezhetek.El lopták a számláról az engedélyem nélkül a kártya hitelszámlájára.Be mentem bankba ,hogy hol a pénzem mosolyogva mondta az ügyintéző írásban adjak be panaszt. Ekkor már háziorvoshoz kellett menjek magas vérnyomással ,és a kimerüléstől.Mióta elnyúlták a pénzt meg bombáznak az újabb fenyegetésekkel.Már több mint egy milliót kifizettem 300-e ft ért és még követelnek 450-000 ft ot .kérem adjon valami jó tanácsot mitévő legyek köszönettel :István

  • dr.Tatár Attila

   Kedves István,

   Sajnos a hitelkártya ennyire veszélyes eszköz, valóban nem szabadul tőle soha.
   Próbáljon meg egy kedvező személyi hitelt felvenni és abból lezárni a kártyát, mert ez ördögi termék, csak a drága kamatot fizeti!!!
   Egyszer meg kell szabadulni tőle, a személyi hitelnek legalább évek múlva egyszer vége lesz….

 8. Kné P Margit

  Tisztelt Dr. Tatár Attila!
  Segítségét szeretném kérni.2008-ba vettünk fel egy deviza alapú hitelt és hozzá fél szocpolt.Úgy lett össze állítva a hitelünk,hogy 7 évig lakástakarékot fizettünk ,és a banknak a hitel kamatját.7év után törlesszük a fent maradt részt a tőkét ami akkor 1,5 millió lett volna . A drága kormányunk közben forintosította a hitelünket így a tőke 4millió lett.Aminek persze magasabb a törlesztése.Be mentünk az OTP-hez,hogy segítsenek mert eddig fizetünk mindent rendesen,de ezt már nem fogjuk bírni. Ajánlattuk,hogy a futam időt nyújtsuk ki,de az csak úgy lehetséges ha közjegyzői díj,földhivatali papír és szerződés módosítási díj.Ami szintén nem kis összegek számunkra.Mivel eladni nem tudjuk a házat a fél szocpol miatt.mert tíz évig nem adható el.Most ezek után már nem tudom mit tehetek mert igazságtalanak találom,hogy azért mert nem bírom a nagy törlesztést fizetni ami nem az én hibám miatt történt még akkor is engem büntetnek ilyen olyan díj fizetéssel.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Margit,

   Sajnos így lettek a devizahitelesek megsegítve…
   Kérjen engedményt a banktól a díjaknál, esetleg egyénileg keressen olcsóbb közjegyzőt (pl. vidéken). Sajnos nem tud mást tenni, módosítsa a szerződést.

 9. V Dávid

  T. Tatár Úr!
  Kèrem legyen szíves segíteni, mert elveszem a jogszabályok közt és nem tudom teljesen értelmezni.
  Újépítésű lakás vásárlása előtt állunk, a 2 gyermekes csókot is igénybe szeretnénk venni.
  Még nem döntöttük el hogy kulcsrakészen vagy fűtéskészen vásároljuk meg.
  A kérdésem az lenne az áfa visszaigénylés a kulcsrakész állapotnál és a fűtéskész esetében is, az építkezési vállalkozót vagy a vásárlót érint(het)i?

  Köszönöm

  V. Dávid

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Dávid,

   Szerintem csak a kulcsrakész esetben tudnak támogatást igényelni. Sajnos olyan keresleti piac van, hogy a kivitelezők “lenyelik” az áfa kedvezményt….

 10. Andrea

  T. Tatár Úr!
  Kèrem legyen szíves segíteni, mert hiába böngészek nem kapok választ.
  Jelenleg Gyeden vagyok, egyedülálló 1gyermekes Anyaként.
  Az ingatlanban ahol élünk 25% tulajdonrèszem van. Megigényelhetem a CSOK-ot tetőtér beépítésre?

  Köszönettel,
  K.Andrea

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Andrea,

   Maga a bővítés rendben volna, de kell munkaviszony….

 11. H andrea

  Tisztelt Dr.Tatár Attila!
  2 gyermekünk,és egy gazdasági épület bővítésébe vágtunk bele tavaly.
  A Csok-ot igényelhetjük így?Átminősítésre nincs lehetőség.Mivel a telekszélesség 2 méterrel kevesebb,mint a családi házaknál.
  A Magyar Közlönyben most ez olvasható:
  ” Mostantól lehetőségünk van külterületen vagy zárttelken is építkezni.”
  Köszönöm válaszát.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Andrea,

   Újra kell indítani az igénylést. A lényeg, hogy a végén lakóingatlan legyen az épület.

 12. Éva

  Tisztelt dr Tatár Attila!

  Tudna tanácsot adni a következőben?

  Harmadik gyermekem születésekor már elmùltam 40 éves, így házunk épìtésekor nem voltam jogosult “szocpol” támogatásra.
  Ez a gyermek most első éves egyetemista, és számára megfelelő környezet kiakìtását lehetne elérni tetőtér beépìtéssel.
  Tekintettel arra, hogy a többi gyermek már önálló és a mi életkorunk is emelkedett :) , élhetünk e a CSOK adta lehetőséggel?

  Válaszát előre is megköszönve, üdvözlettel:
  Éva

  Válaszát előre is megköszönve:

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Éva,

   Tudtommal meglévő gyerekeknél nincs korhatár, szóval beszéljék meg a lehetőségeket egy bankkal.

 13. C.Tünde

  Tisztelt Dr. Tatár Attila!
  Kérdésem a következő lenne, az ingatlanunk már fenn van az árverésen, elváltunk jelenleg a volt férjem és a kisebbik fiam lakik benne, én 2010-ben elköltöztem a két gyerekünkkel majd hivatalosan el is váltunk. A lakás 1/2, 1/2 tulajdoni viszonyban van a volt férjemmel, de az állandó lakcímemmel még oda vagyok bejelentve de a kisebbik fiam visszaköltözött az apjához. Beadhatjuk e a nemzeti eszközkezelőnek a szándéknyilatkozatot, ha csak két pontban felelünk meg a törvénynek, az egyik hogy a volt férjem közalkalmazotti jogviszonyban van a másik hogy a megelőző hónapra vonatkozó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át ha két főre nézzük , mivel a fiamnak jelenleg semmilyen jövedelme nincs csak a volt férjemnek. Válaszát előre is köszönöm.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Tünde,

   Sajnos minden pontban meg kell felelni….

 14. T Tímea

  Tisztelt szakértő!

  Egyedülálló 3 gyermekes anya vagyok, a legkisebbik 9 hónapos. GYED-en vagyok vele. A 3 év TB biztosított viszonyom megvan, de ebből 9 hónap nem munkaviszony, hanem GYED.
  A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben is jár-e a 10 millió Ft támogatás? (hitelt nem szeretnék, az tudom hogy nem jár.)
  Ha nem, akkor ha visszamegyek dolgozni fél évre, akkor abban az esetben jár-e?
  Építkezni szeretnék, ha jól értesültem, ebben az esetben készültségi szintenként fizetnek, a telek megvásárlása beleszámít az első lépcsőbe? Válaszát előre is köszönöm!

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Tímea,

   A telket Önnek kell finanszíroznia és kell a munkaviszony, szóval nem könnyű, de nem is reménytelen a helyzet.

 15. Tisztelt dr. Tatár Attila! Első lépésben dicséretes a munkája amely a mai világban legyünk őszinték ritka. Sajnos
  valóban nehéz helyzetbe kerültek a deviza hitel károsultak. Furcsán alkalmazott Htp. a Ptk. jogszabályok felrugása
  és sorólhatnám még. Nem is értem a felfüggesztett peresítések a Banki KÖVETELŐZÉS amikor bizonyítható virtuális valuta kölcsön ,de forintba való fizetése és egyebek. Nem is ragozom. Mi a teendő egy olyan helyzetben
  amikor az ember váratlanul baleset ért és azóta halmozottan csökkent ,rokkant lettem. A lenagyobb jóindulattal sem tudom fizetni a Bankot. Árfolyam gátat kaptam /24 800 Ft-re/ természetesen egy a sok kirívó Htp. sértő
  magatartásukról Elvileg elszámoltak igen ,de maga a szerződés első lépéstől rossz. A Közjegyzőkre nem térek ki.
  Mivel nála is alá kellett írnom a törlesztő 11 nap alat 15% nőtt.???2008-ban a CHF hivatalosan 143Ft /ez persze magyar oldalon nem található már mint oly sok minden.Most jelen helyzetemben még tenni sem tudok semmit
  mivel védett munkahelyen dolgozom igaz többett vagyok betegállományban mint munkában. Mivel a magyar
  oldalakon nem találok reális magyarázatot. A Bank a Fenyegetőzésen kívűl amikor kérem tessék részletesen
  leírni mennyivel számolták el magukat,most mivel számolnak a Htp. szerint mivel a most befizetendő törlesztőm
  57 000 Ft lenne. Furcsállom is a folyamatos telefon,levél fenyegetőzést és közlöm,ha a 47 000 Ft nem tudtam
  fizetni akkor az 57 000 Ft hogyan. Paradox és a tényleges lényeges kérdésekre választ nem adó Intézmény
  mitől ilyen biztos a dolgában. Jó hátszéllel rendelkezik bizonyára,hogy gyakorlatilag minden jogszabályt felrúgtak amelyet már későn vettem észre. A NET program anyagát át sem veszik stb. Mit tegyek 96% egészség károsodással korrupt intézménnyel szemben . Várjam mikor raknak az utcára. Az EU. ezt nem látja vagy nem akarja látni. Kössem fel magam? A jog semmit sem nem tesz ,a kormány szintén ,az ügyvédek kaszálnak és semmi sem történik. Biztos nem én vagyok egyedül ,hogy ilyen helyzetbe került ,de ez az Ország??a saját polgárát nem védi meg külföldi …………szemben akkor mire is gondol az ember…….Bizonyítható a Bank megtévesztése,tisztességtelensége,de a per fel van függesztve /nem tudom a Ptk. ide vonatkozó általános
  jogszabályát ,hogy ha per alatt van egy ügy addig mit lehet vagy nem lehet tenni. Kérném némileg nyissa fel
  a szemem mivel azért ez felháborító. Mitől nem kapok választ mikor a htp. értelmezése és a kormányrendelet
  elszámoltatása végett matematikai úton kérdezek válaszra sem méltatnak. Tisztelettel Ott Tibor
  Enézést ,hogy soraimmal zaklattam ,de nem tudom ki lát tisztán.Vagy akar-e tisztán látni.

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Tibor,

   Alapvetően egyetértek Önnel – bár sajnos ez sokat nem segít….
   Ahogy mondja, ez egy ilyen világ, nem számíthatunk senkire, magunknak kell megoldást találnunk.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal