Hogyan indul el egy vállalkozás?

Jó szakembernek tartja magát és úgy érzi, hogy az állami szférában az ön munkája, tudása nincs megfizetve, továbbá valószínűleg sok új terve van az adott tevékenység, munka hatékonyabb ellátására? Azt mondja, hogy Ön ezt jobban csinálná és ezért hajlandó kockáztatni a pénzét, idejét, energiáját? Vagyis vállalkozásba fog!!

Az sem hátrány, ha rendelkezik a beruházás teljes költségeinek legalább a 20%-ával, de mondjuk, hogy ingatlan fedezete nincs.

Információhiány

Sajnos az információáramlás a vállalkozásfinanszírozás világában nagyon szegényes. Rengeteg hír lát napvilágot, de ha belegondolunk ezek nem a vállalkozásokat segítő, hanem a kormányzat ez irányú intézkedéseit igazolják vagy a sajtó által felkapott eseményekről szólnak.

Hogyan indítsunk vállalkozást és milyen útvesztőn kell túljutnunk – erről keveset lehet hallani!

  • Kezdő vállalkozások problémája

Az Ön által megkeresett bankok, kereskedelmi bankok. Ezeknél a bankoknál központilag van leállítva az induló-kezdő vállalkozások finanszírozása! Ráadásul teljesen mindegy, hogy melyik bankba megy, illetve mivel akar foglalkozni. Ha bankban nem is, de vannak olyan programok, ahol akár 1 napos vállalkozás is forráshoz juthat.

  • Ingatlan és fedezet probléma

Komoly probléma, hogy nagyon sok vállalkozónak nincs jelzálog mentes, biztosítékul felajánlható ingatlana.

Azonban egy beruházásnál, fejlesztésnél maga a vásárolt eszköz lehet a fedezet. Az már egy másik kérdés, hogy ezek értéke elég lesz-e a finanszírozónak. Ha nem, akkor még valamivel pótolni kell a fedezeteket. Hogy mennyivel, ahhoz egy fedezet-érték számításra van szükség.

  • Kiindulási pont

Úgy érzem Önnek is muszáj tudnia, hogy a finanszírozástechnikai filozófia alapvatően megváltozott a válság bekövetkezte óta.

Bár a kereskedelmi bankok még nem gyakorolják ezt a filozófiát, de az Európai uniós források kihelyezése már nem működik másképp. Kétféle filozófia létezik:

Vagyon alapú finanszírozás

A terheletlen ingatlan értékének megfelelően történik a forráskihelyezés, és teljesen mindegy mit akar a vállalkozás csinálni. ( Legalábbis ez a fontosabb szempont… )

–  Program alapú finanszírozás

Ez azt jelenti, hogy amennyiben a vállalkozónak van egy életképes, üzletileg értékelhető, tényszerű dokumentumokkal alátámasztott, életszerű, reálisan megvalósítható elképzelése,akkor teljesen mindegy, hogy milyen ingatlanja vagy egyéb vagyontárgya van. Ha van ilyen elképzelése és ezt be is tudja mutatni a finanszírozónak egy Üzleti Tervben, akkor 85-90%, hogy a csatát megnyerte és a forrást megkapja.

  • Következtetés

A konklúzió nagyon egyszerű: Ön, egy jó programmal és jó adottságokkal kopogtat rossz helyen!!! Amikor egy kereskedelmi bankba viszi a hitelkérelmét, máris eldőlt a kérdés – nem fog pénzhez jutni!

Az Ön esetében egy Vállalkozásfejlesztési Központhoz kellene fordulnia. Bár első lépésként, az előkészítettség miatt, érdemes nálunk kezdeni.

  • Javaslat

A döntés az Öné! Én első körben azt javasolnám, hogy fáradjon be hozzánk egy térítésmentes konzultációra és hozza magával az Üzleti tervét.

Ügyvezető: dr. Tatár Attila
E-mail cím: info@bankweb.hu
Telefonszám:
20/462-88-50.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal