CSOK: nagy az érdeklődés

Óriási az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az idei első félévben 61 ezren érdeklődtek a bankoknál, és csaknem 12 ezer kérelmet nyújtottak be, összesen mintegy 32 milliárd forint értékben – írja a Híradó.hu.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az M1 csatorna reggeli műsorában beszélt arról is, hogy a csok indulása óta eltelt egy év alatt több mint 22 ezer család vette igénybe a támogatást 43 milliárd forint értékben – olvasható a portálon.

A családokat más formában is támogatják, az otthonteremtést segíti az újépítésű ingatlanokra vonatkozó áfacsökkentés, illetve az áfavisszatérítés lehetősége, az építkezési előírások egyszerűsítése.

Novák Katalin emlékeztetett: az otthonteremtési programnak kettős célja van: egyrészt a családok támogatása, a demográfiai ösztönzés, másrészt pedig a gazdaság élénkítése az építőiparon keresztül is. A kormány jövőre 211 milliárd forinttal támogatja az újabb otthonteremtési programokat. Novák Katalin hangsúlyozta: ez egy felülről nyitott előirányzat, ami azt jelenti, ahányan igényelni fogják a támogatást, és jogosultak rá, azok meg is fogják kapni.

Főbb kulcsszavak: családi pénzügyek, Lakástámogatás (CSOK) Cimkék: ,

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

Szakértőnk

dr.Tatár Attila, pénzügyi szakértő, befektetési tanácsadó
dr.Tatár Attila
közgazdász, tanácsadó
- Hírlevél
- V.I.P. Hírlevél

Akciós könyvek

Hogyan válhatok befektetővé? Ajándék e-könyv. Befektetési tanács, külföldi termékek.

Hozzászólások