Itt a Microsoft új böngészője

Az egyelőre Project Spartan munkanéven futó új böngésző egy az egyben leváltja az Internet Explorert. Nem az IE egy új verziójáról, hanem egy teljesen az alapoktól fejlesztett új böngészőről van szó.

Idén nyáron nem csak Windows operációs rendszerét, hanem az ahhoz a kezdetektől hozzátartozó, beépített böngészőjét is megújítja a Microsoft. A Windows 10 mellé ugyanis már nem csak az Internet Explorert adják, hanem a Project Spartan keretein belül készülő teljesen új programot is. Utóbbi lesz a fő böngésző szoftver, az IE csak azok kedvéért kerül majd a Windows 10-be, akiknek – például a munkájukhoz szükséges rendszer kompatibilitása miatt – muszáj azt használniuk. (Hosszabb távra azonban már kimondták az Internet Explorer halálos ítéletét.)

A Microsoft korábbi bejelentése szerint a Spartan újdonságai közé tartozik a nagyon letisztult megjelenés, a weboldalra való jegyzetelési lehetőség (akár érintőtollal is); a cikkek körüli sallangot levágó, szövegcentrikus olvasási mód; vagy például az intelligens asszisztens Cortana integrációja.

A Spartant a Windows 10 operációs rendszeren lehet kipróbálni, annak most kiadott, 10049-es előzetes verziója már tartalmazza az új böngészőt.

A végleges formájában nyáron piacra kerülő Windows 10 előnyei közé nem csak az új böngésző tartozik, aki telepíti, annak az eddiginél több szabad hely lesz a számítógépén.
Forrás: hvg.hu

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal