Közel 100%-os energiahatékonyság?

Igen, lehetséges….
Az innovatív technológiák vezető fejlesztője és szállítója, az ABB világrekordot állított fel a szinkronmotorok hatékonysága terén. Az új ABB villanymotorral élettartama során akár félmillió dollár is megtakarítható.

A 44 MW teljesítményű, hatpólusú szinkronmotoron az átadás előtt végrehajtott vizsgálatok azt mutatták, hogy a motor hatékonysága 0,28%-kal jobb, mint a vonatkozó szerződésben előírt 98,8%-os érték, ami világrekordnak számít a villanymotorok hatásfoka terén. Ezzel a hatásfok javítással egy villanymotor 20 éves élettartama során megközelítőleg 500 ezer dollárnyi villamosenergia-költséget lehet megtakarítani.

„Mivel az ilyen villanymotorok élettartamköltségének (TCO) legnagyobb részét az áramköltségek alkotják, a termékünkkel elért megtakarítások jelentős pozitív hatással vannak a jövedelmezőségre” – mondta Sami Atiya, az ABB Robotika és Gyárautomatizálási divízió vezetője. „A szinkronmotorok rendkívül jó hatásfokuk mellett bizonyítottan jó minőségükről és megbízhatóságukról híresek. Erős, robusztus kialakításuknak köszönhetően működésüket alacsony üzemi hőmérsékleten is megbízhatóság és alacsony rezgésszint jellemzi.”

Az ABB már több mint 100 évnyi tapasztalattal rendelkezik villanymotorok gyártásában, illetve kiemelkedő ismeretekkel rendelkezik a motorok alkalmazása terén. A szinkronmotorok e típusának átlagos hatásfoka 98,2 és 98,8% között változik. Ha a motor folyamatosan üzemel, a 0,25%-kal jobb hatásfoknak köszönhetően évente 1000 megawattóra (MWh), azaz 240 európai háztartás évi áramfogyasztásával megegyező villamos energiát lehet megtakarítani.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal