Miből lehet pénzt csinálni?

megújuló energia, kockázati tőke és beruházás finanszírozás. Banki hitel helyett.Nem a pénz a legfontosabb dolog az életben, de azért egy biztonságos, jólétben töltött élethez elengedhetetlenül szükséges. Ezért aztán nem meglepő, hogy minden embert érdekel a pénzkereset lehetősége. Minél többet, a lehető legegyszerűbben….

Amikor komoly vagyonok keletkezésének a történetét halljuk, akkor úgy gondolunk rá, hogy ez másoknak sikerülhetett, mert megfelelő időben voltak a megfelelő helyen, valami különleges képesség birtokában voltak és biztosak vagyunk benne, hogy ez nekünk nem sikerülhet. És akkor nem is sikerül…..

“Akár azt gondolod, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem,  mindenképpen igazad lesz.” (Henry Ford)

Hogyan juthatunk pénzhez?

Ha végig gondoljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel pénzhez tudunk jutni, az alábbi meglehetősen rövid listával kell beérnünk:

 •  Munkajövedelem
 • Örökség
 • Találmány, szabadalom, licenc, jogdíjak
 • Nyereményjátékok
 • MLM hálózatok
 • Vállalkozási tevékenységek
 • Befektetés hozama (ingatlan, pénzügyi termék, tőzsdei kereskedés, stb.)

Nincsenek csodák – a legtöbb embernek be kell érnie a napi kemény munka árán megszerzett havi bérrel. Az időnk nagy részét munkával töltjük, amiből aztán kifizetjük a havi kiadásainkat, hogy ismét tudjunk dolgozni. Sokan szeretnének kitörni ebből a mókuskerékből, de csak keveseknek van meg a bátorságuk és kitartásuk, hogy valóban belevágjanak egy önálló vállalkozásba, kidolgozzanak egy ötletet, egyedi alkotást, amiből aztán jövedelmük is lesz.

A legtöbben beérik azzal, hogy rendszeresen vásárolnak lottót, bármilyen szerencsejáték keretében adják meg a lehetőséget a sorsnak: változtasson az életükön. Ha utána nézünk, akkor ledöbbenünk, hogy mennyire nincs esélyünk ezekre a nyereményekre – ezek inkább csak a hiszékeny emberek kis pénzének a megcsapolására alkalmasak. Ha éveken keresztül kitartóan megtakarításba tesszük azt a pénzt, amit lottóra, szerencsejátékra költünk, biztosan jobban járunk!

Érdemes vállalkozni?

Mindenképpen. Azonban ez nem a tömegek útja a meggazdagodáshoz. A legtöbb vállalkozás nem jut túl a megélhetés biztosításán, inkább csak kényszervállalkozás. Ugyan az történik, mint egy munkahelyen, csak itt saját magunkat zsákmányoljuk ki – az átlag vállalkozó többet dolgozik, mint egy alkalmazott és nem biztos, hogy ezzel arányos a jövedelme.

Nem szeretnék senkit sem lebeszélni a vállalkozásról, de jól elő kell készíteni és nagyon kitartónak kell lennünk a siker érdekében.Nem árt, ha képesek vagyunk tanulni, alkalmazkodni, kockáztatni, stb.

“Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak fel, az optimisták pedig a vitorlákat.” 

Mennyi pénzt lehet kihozni a befektetéseinkből?

Ez a cikk nem az olvasó kedvét szeretné elvenni, csak néhány tévhittel szeretne leszámolni. A pénz körül különösen sok téves elképzelés alakult ki, például a legtöbben hiszünk a csodákban: a könnyű és gyors pénzkereset lehetőségében.

Pedig sajnos gyorsan sok pénzt csak arányosan nagy kockázat vállalásával lehet elérni. A legjobb tanács, amit adhatok az, hogy inkább a biztonságos és lassú utat válasszuk és kockázatot csak a tudásunk növekedésével arányosan vállaljunk. A befektetéseink kézben tartását, a kockázatok kezelését meg lehet tanulni. Mindenki képes egy megfelelő biztonságot nyújtó befektetési portfólió létrehozására. Minél korábban fogunk hozzá és minél fegyelmezettebbek vagyunk, annál jobb eredményt fogunk elérni. A lényeg a folyamatos tanulás….

Ahhoz, hogy befektetéseink legyenek, természetesen a legtöbben a havi rendszeres, kisösszegű megtakarításból kell, hogy kiinduljanak. Szívós, kitartó és lemondásokkal teli út ez, azonban mindenki számára adott – aki hajlandó áldozatot hozni a biztonsága, pénzügyi tartalékai megteremtése érdekében.

Itt talál egy cikket, ami a megélhetéshez szükséges befektetés mértékének a meghatározásával foglalkozik.

A világ legnagyobb matematikai felfedezése a kamatos kamat. (Albert Einstein)

A tőzsde valós lehetőség?

Mivel hihetetlenül könnyű belevágni, így alig akad a pénzügyek iránt érdeklődő ember, aki valamilyen szinten nem fog bele. Megnyitni egy online kereskedési számlát kis összeggel és elkezdeni devizákkal, tőzsdei termékekkel (index, CFD), nyersanyagokkal kereskedni – nagyon könnyű. Mindenféle tudás nélkül….

Ne is csodálkozzunk azon, hogy a kezdők gyorsan elvéreznek, száz emberből még tán öt sem marad, aki egy évnél hosszabb ideig képes aktívan kereskedve a tőkéjét megőrizni. Az az öt pedig nem véletlenül lesz sikeres – ők azok, akik hajlandóak pénzt költeni a tanulásra és fegyelmezetten, kitartóan dolgoznak a sikerért. Nem a véletlenen, vagy különleges képességeken múlik!

Sokan mondják azt, hogy a vállalkozásnál és a munkánál könnyebb pénzkereset a tőzsdei kereskedés, de én nem osztom a véleményüket. Valóban egyszerűbb belefogni, mint egy vállalkozásba, de a siker itt sem jön könnyen.

De egy dolog biztos: csak a megfelelő tanfolyam elvégzése esetén van esélye, magunkban megtanulni kereskedni nagyon nehéz, sok pénz elvesztésével jár és ilyenkor különösen nehéz újra talpra állni.

Az idők során az emberek alapvetően mindig ugyanazokból az okokból kifolyólag cselekedtek a piacon: kapzsiság, félelem, tagadás és remény.

Jöjjön el a tőzsdei tanfolyamomra és meglátja, hogy miért tanítok mást, mint teszik azt a többi tőzsdetanfolyamon!

dr.Tatár Attila

 

 

4 thoughts on “Miből lehet pénzt csinálni?

 1. B Csaba

  Tisztelt dr. Tatár Attila !

  Szerintem a pénz a legfontosabb ezen a földön ! Hogy miért ?
  Mert pénz nélkül nincsen élet, venni kell valamit ahhoz pénz kell ,
  alkalmazol valakit fizetni kell , ehhez is pénz kell , iskolába a gyereknek ehhez is pénz kell ! Nem lehet teljesen önfenntartó az ember mert valamire biztos kell a pénz .

  Üdvözlettel : B Csaba

  • dr.Tatár Attila

   Kedves Csaba,

   Szeretnék vitatkozni Önnel. Biztosan nem a pénz a legfontosabb a Földön, bár kétségtelenül az életünk e köré szerveződik. De pl. az egészség sokkal fontosabb – és akkor csak egy példát mondtam….

 2. jony

  hat igen nehez penzt keresni.

 3. gold Forex

  Üdv!

  Jó a cikk. Valóban nem sok reális alternatíva van a pénzkeresetre. Szerintem a tőzsde nem a legegyszerűbb és mindenkinek való lehetőség, de ha valaki tényleg oda teszi magát, akkor lehet vele pénzt keresni. Én már két éve kereskedek és szerény nyereséget már elérte. Még fejlődni kell.

Minden vélemény számít!

Név *
Email *
Weboldal